Whatsapp Destek
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Sipariş ve Ürünler Hakkında Bilgi Almak İçin Bize Yazın
Müşteri Temsilcisi
Pati Bakkalı
Online

Köpek yavrusu olan bir evde nelere dikkat etmeliyim?

heading_title

KÖPEK YAVRUSU OLAN BİR EVDE NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Ailenize yeni bir köpek yavrusunun katılması çok heyecan verici! Yeni yavru köpeğinizin eve ilk defa gelmesi her zaman büyük bir an olmuştur; ancak bunu yapmadan önce hem geri dönüş yolculuğunda hem de siz evdeyken onları ağırlamaya hazır olduğunuzdan emin olmanız oldukça önemlidir. Yavru köpeğiniz için bir isim seçmek ise en kolay kısımdır!


Köpeğinizi seçmek konusunda ne kadar heyecanlı olursanız olun, her şeyin bu küçük patili dostlarınız için yeni bir deneyim olacağını unutmayın. Her şeyi biraz korkutucu bulabilirler! Gözlerini kocaman açmış ve gergin görünüyorlarsa, rahatlamak ve yavrularınızın yatışmalarına yardımcı olmak için atabileceğiniz birkaç adım vardır.


YAVRU KÖPEĞİNİZİN SAKİNLEŞMESİNE YARDIMCI OLACAK 6 İPUCU

1. Yavru köpeğinizi kokunuza alıştırın

Yavrularınızı sahiplenmeden önce birkaç defa onlarla buluşabiliyorsanız, eski bir tişört, eski havlu veya başka bir kıyafetinizi bir süre onlarla ve anneleriyle birlikte bırakmayı deneyin. Bu, yavru köpeğinizin kokunuza aşina olmasına yardımcı olacaktır ve annelerinden ve diğer yavrulardan gelen koku ile birlikte, yavrularınızı (ve eşyanızı) eve getirdiğinizde bir rahatlık sağlayabilir. Eve doğru giderken ve ilk gece ya da iki gece boyunca bu kıyafeti veya kumaşı yavru köpeğinizle birlikte bulundurun. Bunu yapmanız, evcil hayvanınızı rahatlatmak ve yeni ortamlarına uyum sağlamalarına yardımcı olmak için harika bir yoldur.


2. Arabanızı hazırlayın

Tıpkı çocuklarla arabayı sürerken yaptığınız gibi, arabanızın bir köpek yavrusu için güvenli olup olmadığını gözden geçirin. Siz araç kullanırken onların zarar görmelerini veya dikkatinizi dağıtmalarını istemezsiniz. Yavrularınızı eve giderken güvende tutmanın iyi bir yolu da, onları altlık ve battaniyelerle dolu küçük bir kutuya yerleştirmektir.


Tabii ki, bir arkadaşınızdan sizinle birlikte gelmesini ve eve giderken arabada köpek yavrusunu tutmasını isteyebilirsiniz - kim bu kadar sevimli bir şeye hayır diyebilir ki!? Ancak bazı ülkelerde evcil hayvanların taşınmaları konusunda sıkı düzenlemeler olduğundan dolayı, bunu yapabileceğinizden emin olun. Yavru köpeğinizin araç tutması veya başka küçük kazalar olması durumuna karşı yanınızda havlu veya havlu kağıt bulundurun! İleriki zamanlarda yapacağınız daha uzun yolculuklarınız olacaksa, köpek yavrusu için güvenli oyuncakların getirilmesi harika olur. ADAPTİL Junior tasma da yeni bir yavruyu yatıştırmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olacaktır - yolculuk sırasında sürekli rahatlık sağlaması için evcil hayvanınıza hemen takın.


3. Yavrularınızın ihtiyaçlarına göre bir yolculuk planlayın

Eğer eve dönüş yolu uzunsa, yavru köpeğinizin seyahatlerinizde biraz mola vermesine izin verin. Biraz temiz havaya, tuvalet molasına ve biraz rahatlama ve ilgiye ihtiyaçları olacak! Molalar için en iyi zamanlar evcil hayvanınızın uyanık olduğu zamandır - eğer uyuyorlarsa, bunu ertelemelerine ve huzur içinde yolculuğun tadını çıkarmalarına izin verilmesi en iyisidir. Kazalar için birkaç havlu ve gazete getirin, çünkü yavruların düzenli olarak tuvalet ihtiyacı vardır ve araba onları tutabilir. Eğer mümkünse, yavru köpeğinizi günün erken saatlerinde almaya çalışın, böylece günün geri kalanında evde yavru köpeğinizle vakit geçirmek için çok zamanınız olur, onların gevşemelerini sağlayın ve yatmadan önce uyum sağlamalarına destek olun.


4. Küçük patili dostunuzun arkadaşı olun: onlara eşlik edin!

Bu ilk birkaç gün içinde, yavru köpeğinizi yalnız bırakmadığınızdan emin olmaya çalışmalısınız; bu, işten izin almanız veya programınızı buna göre uyarlamanız gerektiği anlamına gelebilir. Evde kendi çocuğunuz veya herhangi bir misafir çocuk varsa, yavrunuzun etrafındayken nasıl hareket etmeleri gerektiğini onlara anlatmış olmanız ve her zaman onların yanında bulunmanız gereklidir. Her şey çok heyecan verici olabilir, ancak herkesi (ve yavru köpeğinizi) bu alışmayı kolaylaştırmak için mümkün olduğunca sakin tutmaya çalışın!


Birlikte biraz zaman geçirdikten sonra, kısa bir süre içinde uyuklama saatinin çok önemli bir köpek yavrusu etkinliği olduğunu fark edeceksiniz! Uyurken bile her zaman yavru köpeğinizin yanında kalın - ve yanınıza geldiklerinde onları yatıştırın. Son olarak, yavru köpeklerin önceliklerinden bir diğerinin oyun oynamak olduğunu unutmayın! Evcil hayvanınızın bolca sevgi ve ilgiye ihtiyacı olacak, bu yüzden yavru ile oynamak ve bağ kurmak için vakit geçirdiğinizden emin olun!


5. Yavru köpeğinizi güvende tutun

Evinizi köpek yavrusu dostu yapma vakti! Çiğneyebilecekleri her şeye dikkat edin ve yavruların çevrelerine alışırlarken kalabilecekleri onlar için güvenli bir alan oluşturmayı göz önünde bulundurun. Bir bahçeniz varsa, çitlerin ve kapının güvenli olduğundan emin olmalısınız. Yavru köpeğinize Veteriner hekim tarafından mikroçip takılması iyi bir fikirdir; bunun dışında, kendi kendilerine etrafa dolaşmaya çıkma durumlarına karşı köpeğinizin ismi, telefon numaranız ve adresinizin bulunduğu bir tasma da takabilirsiniz.


Yavrularınızı sahiplenirken ve yaşayacakları yeni evlerini ve bahçelerini tanıtırken bir tasma kayışı ve bir tasma yararlı olabilir; onlara alışmalarını istediğiniz evin etrafındaki alanları, özellikle yataklarını, mama ve su kaplarını ve zaman geçirecekleri diğer alanları gösterin.


6. Yavru köpeğinize rahat bir sığınak sağlayın

Yavru köpeğinizin yeni çevrelerine alışması biraz zaman alacaktır. Ona güvenli oyuncaklar, bulmacalar ve çiğneme kemiği vermek, onları meşgul eder ve annelerinden ayrı hissetme olasılığını daha az hale getirmelerine faydası dokunabilir. İhtiyaç uyduklarında dinlenebilmeleri için bir barınak veya sığınak gibi bir alan yaratın. Güvenli hissetmelerine yardımcı olmak için yavru köpek kulübesini yatak ve büyük rahat battaniyelerle doldurun. Bu yer, ortamdan uzaklaşmaları ve sessiz bir süre geçirebilecekleri bir alan olmalıdır, bu yüzden yavru köpeğiniz oradayken onu yalnız bırakmaya özen gösterin.


Yavru köpeğiniz için hazır olmak önemli bir adımdır ve kendilerini daha hızlı bir şekilde o eve ait olarak hissetmelerinde faydalı olabilir. ADAPTİL Junior Tasma, yavrularınızı sahiplenme ve sonrasında onlara sürekli rahatlık sağlamak suretiyle destekleyebilmesinin yanı sıra daha hızlı öğrenmelerini de teşvik edebilir. Yavrularınız için her şeyi hazırladıktan sonra, artık onlarla birlikte birer dost olmanın tadını çıkarmaya konsantre olabilirsiniz ve böylece dostluğunuz gitgide güzelleşecektir!