Whatsapp Destek
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Sipariş ve Ürünler Hakkında Bilgi Almak İçin Bize Yazın
Müşteri Temsilcisi
Pati Bakkalı
Online

Kedilerde Tüy Dökülmesi Nasıl Engellenir?

heading_title

Kediler temizlik konusunda çok hassastır. Fakat bakım alışkanlıklarının olumsuz etkisi de vardır. Tüylerin yalarken aşırı miktarda yutabilirler.Midesinde çok fazla tüy birikirse kediniz onu kusarak dışarı atmaya çalışır.

Kediler için zaman zaman tüy yumağı birikim oldukça doğal bir şeydir, ama aşırı tüy yumağı iştah kaybı ya da diğer mide sorunlarına yol açabilir.

Kediniz bu tatsız deneyimden korumak ve tüy yumağı sorununu çözmek için birçok yol vardır. İşte tavsiye ettiğimiz birkaç çözüm…


Kedinizi Düzenli Olarak Tarayın

Kedinizin özellikle tüy dökme döneminde düzenli olarak taranması eve daha az oranda tüy saçılmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz en kolay yollardan biridir. Bunun için kedilerin canını yakmayan ve onların tüy yapısına uygun olan tarakların tercih edilmesi gerekiyor. Bunu da birlikte her kedinin taranmaktan hoşlanmadığı bilgisini de aktaralım. Kedinizin taranmayı seviyor olması sizin için çok büyük bir şans olabilir. Taranmaktan hoşlanmayan bir kediniz varsa ısrarcı olmayın!


Kedinizin Yeterli Miktarda Su İçmesini Sağlayın

Özellikle tüy dökme dönemlerinde kedilerin suya olan ihtiyacı artabiliyor. Bu karşılamak ihtiyacın karşılanamaması daha fazla oranda tüy dökülmesine sebep olabilir. Kedilerin her zaman içmek için temiz su aradıklarını unutmayın. Bu nedenle kedinizin su kabını düzenli olarak temizlemeli ve içerisinde bulunan suyu her gün değiştirmelisiniz. Kediniz için kesinlikle şebeke suyu kullanmayın. Kendiniz için kullandığınız damacana sudan vermeye özen gösterin.


Kedinizi Sağlık Kontrolünden Geçirin

Kedilerin sağlıkları ile ilgili yaşadıkları herhangi bir problem tüy dökülmesine neden olabiliyor. Bu nedenle eğer aşırı miktarda tüy döktüğünü düşünüyorsanız ya da bahar mevsimi dışında tüy döküyorsa mutlaka veteriner hekime götürerek kedinizin sağlık kontrolünün yapılmasını sağlamalısınız. Tüy dökülmesi ciddi hastalıkların nedeni olabileceği gibi deri hastalıklarının da belirtisi olabiliyor. Erken tanı insan sağlığında olduğu kadar hayvanların sağlığında da çok büyük bir önem taşıyor.